Paraden
Studiokänsla

i historisk biograf
på Östermalm

Det fanns en tid när extra stort var lika med extra fint. Extra stora bilar, båtar och våningar tydde på extra mycket pengar och det var den tidens mått på klass. Så kanske det fortfarande är på vissa håll men idag ses det nog mer som vräkighet. Kvalitet och smak fått en annan måttstock. I världens alla storstäder byggs det nu superexklusiva bostäder på små ytor. Ateljévåningar, studios och mini town houses där ingenting sparas när det gäller kvalitet, bara när det gäller volym. Enligt detta koncept byggde Glommen och Lindberg 12 fantastiska bostäder i fastigheten Paraden 1 på Östermalm.

Som inredningsdesigner har de valt att jobba med Monica Förster som specialdesignat både kök, badrumsskåp och garderober. Hela inredningen anammar den historiska kopplingen till biografen men med nya moderna materialval och ett inspirerande uttryck.

De kallar dem Paradvåningar XS.

TVÅ
TYPER AV LÄGENHETER

I de olika lägenhetstyperna togs det fram två utföranden av köksuppställningar. Den första i två olika nyanser av grått, medan den andra sattes samman av en mörkare grå kulör samt naturlackad ek.


Samtliga bilder kommer ifrån Lagerlings.