Selected
by Canadaköket

SELECTED BY CANADAKÖKET är ett noga utvalt modellprogram i Canadakökets sortiment. Sortimentet är begränsat och finns i två luck-modeller; en med ramspegel och en slät.

Inspirationen är tagen från naturen och de nordiska klimatet med dess vackra skiftningar mellan årstiderna. En inspirationskälla i både val av material, färger och estetik.

 

Ett noga utvalt sortiment
med inspiration från naturen

Selected finns i en färgskala med 6 kulörer, samtliga hämtade från naturen; Neutralvit, Linnevit, Ullgrå, Stålgrå, Mossgrön och Midnattsblå.

Hela sortimentet levereras med ett massivt ramverk som gör att luckorna är innanförliggande. Ramverket blir då synligt mellan lådfronter och mellan stommarna, precis som på platsbyggda kök – utan krusiduller.

Denna typ av konstruktion kommer från de Engelska ’shakerköken’ och deras designfilosofier.

Traditionella värderingar
med moderna funktioner.

Selected är, precis som alla Canadakök Svensktillverkade med högt hantverkskunnande, i noga utvalda material som kommer åldras vackert.

Till skillnad från Canadakökets övriga projekt bygger Selected på ett begränsat modulsystem. Detta system är noga genomarbetat, vilket gör tillverkningen mer effektiv. Trots att det är ett begränsat sortiment finns det ett stort urval av skåp i olika bredder och mängder av öppna hyllösningar. Allt i flertalet utseenden och träslag.

Selected by Canadaköket är kök som kombinerar traditionella värderingar med moderna funktioner i högsta möjliga standard. Detta gäller allt i från de dämpade gångjärnen till de massiva trälådorna.