Canadaköket
– kök för alla stilar

Ditt Canadakök finns inte, ännu. Varje Canadakök tillverkas efter beställning för att anpassas efter ditt rum och dina önskemål. Vi skapar ditt drömkök, med anpassade färger och materialval precis som du vill ha det.

Canadaköket kan alltid specialanpassas på millimetern i bredd, höjd och djup. Vi kan konstruera otroliga kök med höga höjder. Eller planera ett fantastiskt kök för de små utrymmena. Oavsett utseende använder vi oss av de bästa tillgängliga tillverkningsteknikerna och anpassar produkten efter materialen. De massiva ramspeglarna möjliggör till exempel att tillverka luckor på hela 2500 mm utan avdelare.

Oändliga möjligheter

Canadaköket har ett brett kökssortiment som omfattar flera olika stilar: från våra unika crossoverkök, mjuk minimalism till klassiska kök med ramspegellucka.

Alla Canadakökets lucktyper finns i tre utföranden: utanpåliggande, överfalsad och innanförliggande, tre olika utseenden som alla gör sitt för kökets karaktär. Utanpåliggande luckor täcker stommen helt, överfalsade luckor lämnar en del av stommen synlig medan innanförliggande luckor låter hela stommen synas.

Färger och
ytbehandlingar

Även när det gäller material kan vi erbjuda en ovanligt stor bredd. Du kan välja mellan traditionella träslag av hög kvalitet, som ek och ask men även exklusiva träslag så som teak eller jakaranda allt beroende av vad ni önskar till ert köksprojekt.

De ytbehandlingar vi använder oss av är speciellt utvalda för att lyfta fram materialens unika karaktärsdrag, självklart kan dessa anpassas efter det resultat ni önskar i samråd med er.

Vårt grundsortiment av kulörer är stort och om det inte skulle vara rätt färg för er så kan alla modeller målas i valfri kulör.

Detaljer
– som gör skillnad

I ett Canadakök slutar inte känslan av kvalitet i de väl utvalda materialvalen och den noggranna tillverkningen av luckor. Den fortsätter bortom den synliga fasaden in i skåpen in i den minsta detalj – allt för att säkerställa den totala känslan av kvalitet.

Oavsett om man tittar på ett klassiskt eller modernt kök från Canadaköket är detaljerna noga genomarbetade i både design och funktion. När du öppnar ett skåp, drar ut en låda eller flyttar ett hyllplan känner du alltid känslan av kvalitet och detaljrikedom. De massiva stommarna och de vackra lådorna ger en hantverkskänsla som finns kvar över tiden – det är något som du förtjänar varje dag!

Skräddarsydda lösningar

Ett Canadakök är alltid specialanpassat efter rummets förutsättningar och de personliga behoven och önskemålen. Det gör vi på flera sätt. Till exempel skräddarsys alltid alla våra inredningar och om vårt breda sortiment inte skulle räcka till måttanpassar våra kunniga inredare utifrån rummets förutsättningar.

Vi har ett otroligt brett sortiment av tillval – alla noga utvalda med samma höga kvalitet som alla delar i våra kök. En del tillval har vi valt att tillverka själva, för andra samarbetar vi med några av de absolut bästa inom sitt område. Bland tillvalen finns skåpsinsatser som besticksindelare och knivblock, handtag, knoppar, beslag och belysning.

Lådor och vagnar

På vår ljusa trälåda har vi valt Olivask för att få den rätta färgen och mönstringen. Olivasken behandlas med en Sidenvit behandling för att få sin speciella blekta yta. Alla de massiva trälådorna och vagnarna sinkas på klassiskt vis ihop för att ge en vacker och stabil konstruktion.

Alla utdrag är märkta med en logotypebricka, som fästs i sidan av lådan. En bricka i varje kök har ett serienummer ingraverat. Detta görs som en kvalitetsmärkning samtidigt som vi i framtiden kan spåra just ditt kök. Eftersom alla våra kök är unika kan det vara extra värdefullt om man vill göra tillägg till sitt Canadakök.

Stommar
– vi har tagit kvaliteten ett steg längre

Även när det gäller skåpstommen har vi på Canadaköket tagit kvaliteten ett steg längre. Vi har till exempel alltid massiv stomme i alla våra skåp. Våra ramspegelluckor är extra tjocka och kraftiga – mellan 22 mm och 25 mm tjocka. Tjockleken ger tyngd och en tydlig karaktär till luckan. I våra innanförliggande luckor har vi valt att gå ner till som minst 16 mm för att ge dem ett mer modernt och minimalistisk uttryck.

Vår stomme är av blockboardkonstruktion med en kärna av massiv gran. Kärnan är sedan beklädd med en möbelskiva och sist ett ultramatt melamin. Melaminet gör att stommen är lätt att torka av från eventuellt spill och hålla hygienisk och kräver inget extra underhåll. Vanligtvis konstrueras kök med en spånskivestomme. Det är i princip omöjligt att uppnå samma fina finish med en sådan, den blir snabbare sliten och den klarar inte lika tung belastning.

Vitrinskåp

I våra vitrinskåp har vi en designlösning som släpper igenom ljuset i hyllorna utan att man behöver se några fula hyllbärare, som man ofta annars ser i vitrinskåp. Vi har ett massivt ramverk som vi fräser ner glasskivan i. Detta tillåter oss att dölja hyllbäraren på samma sätt som vi gör i de övriga hyllplanen.

På varje vitrinlucka fästs glaset med en gerad massivträlist på klassiskt vis. Ännu ett bevis på detaljkvaliteten i Canadaköket.

Detaljer och känsla
i våra skåp

I Canadaköket arbetar vi med några av världens främsta tillverkare av gångjärn. Oavsett vilken lucktyp man väljer får man ett högkvalitativt gångjärn med stor öppningsvinkel. Gångjärnen för utanpåliggande luckor har även en inbyggd dämpningsfunktion i gångjärnet.

Som en extra snickeridetalj kan vi leverera en extra fals på våra vitrinluckor, som placeras som en ”läpp” på den vänstra luckan. Det gör att belysningen i skåpen inte lyser igenom mellan luckorna, vilket annars är vanligt förekommande. Ger en extra känsla av kvalitet och hantverkskunskap.

Alla våra skåp går att få invändigt fanerade, det ger en extra träkänsla i skåpen. Man får en mycket vacker effekt om man använder sig av ett avbrytande träslag i till exempel vitrinskåp.

Vi har noga valt ut belysning till köken. LED belysning kan fällas in direkt i stommen både invändigt och under skåpen. Det ger en möjlighet till funktionell arbetsbelysning såväl som stämningsskapande belysning.

Lådor och vagnsinsatser
– kvalitet och exklusivitet även på insidan

Förvaring är mycket viktigt i ett kök. Vi har därför tagit fram ett insatssortiment till lådor och vagnar med över 200 olika artiklar, anpassade både för fulldjup och extra djupa lådor, som våra inredare hjälper dig att anpassa efter era behov.

Alla våra insatser till hörnskåp och skafferiutdrag kommer från en och samma världsledande leverantör. Det gör att vi har ett brett utbud på smarta och funktionella förvaringslösningar – och att de alltid har samma design. Oavsett vilket skåp du öppnar fortsätter den invändiga känslan av design och kvalitet.