Canadaköket
– kök för alla stilar

Ditt Canadakök finns inte, ännu. Varje Canadakök tillverkas efter beställning för att anpassas efter ditt rum och dina önskemål. Vi skapar ditt drömkök, med anpassade färger och materialval precis som du vill ha det.

Canadaköket kan alltid specialanpassas på millimetern i bredd, höjd och djup. Vi kan konstruera otroliga kök med höga höjder. Eller planera ett fantastiskt kök för de små utrymmena. Oavsett utseende använder vi oss av de bästa tillgängliga tillverkningsteknikerna och anpassar produkten efter materialen.

Oändliga möjligheter

Canadaköket har ett brett kökssortiment som omfattar flera olika stilar: från våra unika crossoverkök, mjuk minimalism till klassiska kök med ramspegellucka.

Alla Canadakökets lucktyper finns i tre utföranden: utanpåliggande, överfalsad och innanförliggande, tre olika utseenden som alla gör sitt för kökets karaktär. Utanpåliggande luckor täcker stommen helt, överfalsade luckor lämnar en del av stommen synlig medan innanförliggande luckor låter hela stommen synas.

Färger och
ytbehandlingar

Även när det gäller material kan vi erbjuda en ovanligt stor bredd. Du kan välja mellan traditionella träslag av hög kvalitet, som ek och ask men även exklusiva träslag så som teak eller jakaranda allt beroende av vad ni önskar till ert köksprojekt.

De ytbehandlingar vi använder oss av är speciellt utvalda för att lyfta fram materialens unika karaktärsdrag, självklart kan dessa anpassas efter det resultat ni önskar i samråd med er.

Vårt grundsortiment av kulörer är stort och om det inte skulle vara rätt färg för er så kan alla modeller målas i valfri kulör.

Detaljer
– som gör skillnad

I ett Canadakök slutar inte känslan av kvalitet i de väl utvalda materialvalen och den noggranna tillverkningen av luckor. Den fortsätter bortom den synliga fasaden in i skåpen in i den minsta detalj – allt för att säkerställa den totala känslan av kvalitet.

Oavsett om man tittar på ett klassiskt eller modernt kök från Canadaköket är detaljerna noga genomarbetade i både design och funktion. När du öppnar ett skåp, drar ut en låda eller flyttar ett hyllplan känner du alltid känslan av kvalitet och detaljrikedom.

Skräddarsydda lösningar

Ett Canadakök är alltid specialanpassat efter rummets förutsättningar och de personliga behoven och önskemålen. Det gör vi på flera sätt. Till exempel skräddarsys alltid alla våra inredningar och om vårt breda sortiment inte skulle räcka till måttanpassar våra kunniga inredare utifrån rummets förutsättningar.

Vi har ett otroligt brett sortiment av tillval – alla noga utvalda med samma höga kvalitet som alla delar i våra kök. En del tillval har vi valt att tillverka själva, för andra samarbetar vi med några av de absolut bästa inom sitt område. Bland tillvalen finns skåpsinsatser som besticksindelare och knivblock, handtag, knoppar, beslag och belysning.

Detaljer och känsla
i våra skåp

I Canadaköket arbetar vi med några av världens främsta tillverkare av gångjärn. Oavsett vilken lucktyp man väljer får man ett högkvalitativt gångjärn med stor öppningsvinkel. Gångjärnen för utanpåliggande luckor har även en inbyggd dämpningsfunktion i gångjärnet.

Alla våra skåp går att få invändigt fanerade, det ger en extra träkänsla i skåpen. Man får en mycket vacker effekt om man använder sig av ett avbrytande träslag i till exempel vitrinskåp.

Vi har noga valt ut belysning till köken. LED belysning kan fällas in direkt i stommen både invändigt och under skåpen. Det ger en möjlighet till funktionell arbetsbelysning såväl som stämningsskapande belysning.