Vernon
Modernt kök med värme

Innanförliggande slät lucka i ask. Täcklaserad, Dolomit.
Stomme: Kärna av massiv gran med ultramatt yta.

Vernon är ett crossoverkök, stramt minimalistiskt men med en värme som är ovanlig i moderna kök. Den fullt synliga stommen ramar in en slät och handtagslös innanförliggande lucka. Materialet är askfaner behandlat med en vit täcklasyr som låter träets vackra ådring komma fram. Vitrinskåpet är helt integrerat i väggen ovanför vasken, något som är både snyggt och praktiskt då det inte inkräktar på arbetsytan.

Den 20 mm tunna kompositstenskivan tillverkas i ett enda stycke, helt utan skarvar. Både diskho och induktionshäll är nedsänkta i samma plan som bänkytan. Ugnen sitter inbyggd i högskåpsväggen som är inramad av en list tillverkad i sidenvit olivask.

De mattsvarta beslagslösa dörrarna öppnas precis som övriga skåp och lådor genom att du applicerar ett lätt tryck på luckan.

Detaljer

Luckorna är tillverkade i askfaner som ytbehandlas med svart respektive vit täcklasyr för att låta trästrukturen synas. Som komplementmaterial används olivask, som ytbehandlats med en vitpigmentering för att lyfta fram träets vackra ådring.

Lådornas sidostycken är tillverkade i olivask, liksom besticklådan. Lådan har en bricka med Canadakökets logotyp på sidan.