Alberta
Minimalistiskt kök med varma intryck

Slät lucka i mattlackad jakaranda.
Stomme: Kärna av massiv gran med ultramatt yta.

Alberta är ett minimalistiskt kök, som tack vare den mattlackade jakarandan ändå ger ett varmt intryck med mycket träkänsla. De rena linjerna och stora släta ytorna visar tydligt materialets vackra ådring och fina färgskiftningar.

Kylutrymmena är helt integrerade och dolda i högskåpssektionen som ramar in de fyra ugnarna. Längst upp i varje högskåp sitter en vitrinlucka med delvis frostat glas. Både diskho och induktionshäll är placerade centralt i köket på den stora köksön. Fläkten ligger nedsänkt i köksön och syns bara när den används. Bänkskivan består av två olika material: en 15 mm tjock rostfri bänkskiva täcker arbetsytorna och på bardelen av köksön ligger en 50 mm tjock kompositskiva.

Detaljer

Handtagen i rostfritt stål är helt släta vilket förstärker det moderna utseendet ytterligare. Funktionen är enkel: de viks inåt när du för in handen för att öppna. Överskåpen är helt beslagslösa och öppnas med ett lätt tryck på luckan.

Bokhyllan i bakgrunden går från golv till tak och är tillverkad i samma mattlackade jakaranda som köksluckorna och köksön.